Stimmung im Biergarten

Programma | Sponsoren

Aangezien de blaasmuziek de laatste jaren steeds meer bij zowel jong als oud geliefd is, organiseert de Boemelkapel Banholt een muziekfeest in de (tot Biergarten omgebouwde) Harmoniezaal van Banholt.

Dit muziekfeest "Stimmung im Biergarten" zal starten om 18.00 uur en gaat door tot 01.00 uur, waarbij vooral muziek, gezelligheid, eten en drinken centraal staan!

Een aantal bekende blaaskapellen (Boemelkapel Banholt, De Limburgse Boereblaoskapel, de Böhmerwaldkapel) én de gerenomeerde joekskapel Blamaasj zullen aan deze avond hun medewerking verlenen.

Ook zal er de gelegenheid zijn om deel te nemen aan een heerlijk passend eetbuffet dat geserveerd wordt van 18.00-20.00 uur. Dit Bourgondisch buffet zal verzorgd worden door Catering & Partyservice Heuvelland uit Partij-Wittem.

Deelname aan dit buffet kan alleen nadat men zich vooraf heeft aangemeld en de gevraagde bijdrage heeft betaald. De entree voor deze avond bedraagt € 5,00 en entree plus deelname buffet bedraagt € 11,00.

Krijgt u al trek?? Meldt u zich dan aan voor dit Bourgondisch buffet.
Hoe? Stuur een mail naar g.lardinois@hetnet.nl of bel naar Guido Lardinois (043-4571210)
Aanmelden voor het eetbuffet kan tot uiterlijk 25 september!

Programma

Boemelkapel

Om 18.00 uur zal de Boemelkapel het programma openen. Deze kapel is opgericht in 1952 en bestaat dus al 63 jaar. Nog steeds mag men spreken van een levendige groep, die bestaat uit 16 personen variërend in de leeftijd van 14 tot ruim 70 jaar. Naast de wekelijkse repetities treedt men bij diverse gelegenheden op. Hierbij valt te denken aan het opluisteren van een H.Mis tijdens Pasen en Kerstmis in eigen dorp, maar ook neemt men deel aan kapellenfestivals of wordt men uitgenodigd om een muzikale middag of avond elders op te luisteren. Het repertoire bestaat uit Egerländer, Böhmisch, Märisch, maar ook diverse Limburgse nummers staan op het repertoire.

De Limburgse Boerblaoskapel

Vervolgens is het de beurt aan De Limburgse Boerblaoskapel uit Beek-Genhout.

Deze kapel is van start gegaan in januari 2006 en kan gezien worden als een streekkapel. Een belangrijk deel van de huidige bezetting is voorheen jarenlang actief geweest in het Zuid Limburgs Blaasorkest, dat niet meer bestaat sinds de oprichting van De Limburgse Boereblaoskapel. Het initiatief tot de totstandkoming van deze nieuwe kapel is genomen door Ron Simons en Ruud van Didden. De muzikale leiding is in handen van klarinettist Hans Hambuckers.

Het repertoire van De Limburgse Boereblaoskapel wordt gevormd door Böhmische en Tsjechische blaasmuziek, denk dan aan muziek uit het repertoire zoals dat onder andere bekend is geworden door Ernst Mosch, Alexander Pfluger, Moravanka, Gloria en Vlado Kumpan. Ook worden er diverse nummers uit het lichte en moderne repertoire gespeeld.

Solistische nummers maken eveneens deel uit van het programma. Tijdens de optredens worden de nummers met de nodige humor aangekondigd door hun eigen spreekstalmeesters en worden er op luchtige wijze korte verhaaltjes en “boerenwijsheden” verteld. Ook wordt er ingespeeld op de gebeurtenissen in de zaal, hal of feesttent. Bij hun optreden staat muzikale gezelligheid, oftewel een zeer goed in het gehoor liggend repertoire, voorop.

Böhmerwaldkapel

De avond wordt afgesloten door de Böhmerwaldkapel uit Schinnen.

Van februari 1969 tot februari 1981 kende Schinnen de Böhmerwald Blaaskapel. In 1980 ontstonden de Schintaler, waarvan een aantal leden van de Böhmerwald Blaaskapel deel uit maakten. Echter, in 2013 keerde de Böhmerwald Blaaskapel terug als Böhmerwaldkapel. Het repertoire van deze kapel is gericht op Ernst Mosch en de Böhmische muziek. De Böhmerwaldkapel timmert nog steeds flink aan de weg met een zeer gemotiveerde groep muzikanten, waar Limburg de komende jaren nog heel wat van kan verwachten. Onlangs hebben zij zelfs deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen voor Blaaskapellen in Kerkrade. Zij behaalden de 2e plaats in de Höchststufe. Een top Prestatie dus!

Zaate Herremenie Blamaasj

Tussendoor vindt er ook nog een optreden plaats van de gerenommeerde "joekskapel" oftewel Zaate Herremenie Blamaasj. Blamaasj is afkomstig uit Maastricht en bestaat uit ongeveer 60 leden. Deze groep vrienden speelt vooral met carnaval muziek van s'morgens vroeg tot s'avonds laat. Zij zullen met hun muziek de Stimmung im Biergarten alleen nog maar vergroten.

Kortom; een avond die meer dan de moeite waard zal zijn, dus noteer deze datum alvast in uw agenda!

Terug naar boven

Sponsoren

Boemel koning

Bekkerie Tebannet Brouwers Fitservice Vakwerk friture banholt
Van den Houdt Cafe der Boemeler Vliex
Dia Deguelle Party verhuur Marc Tychon Heuvelland catering Ouderenwinkel

Boemel vriend

Aannemersbedrijf AMBouw Margraten Autoschade de Fremme Bandenservice Margraten Bogman D&N
Erik Hendriks Heidendal Pedro Zegelskoel Mans Dranken
Nic Ronckers Renierkens Roland Broers Van de Weerdt
Van Gerven Bessems Voshoes Jan Oprey