Stimmung im Biergarten 2016

Programma | Sponsoren

Na het geweldige succes van verleden jaar, organiseert de Boemelkapel Banholt wederom een muziekfeest in de (tot Biergarten omgebouwde) Harmoniezaal van Banholt.

De vele bezoekers van vorig jaar, zullen zeker beamen dat dit een geweldige avond was en dus voor herhaling vatbaar.

Daarom dit jaar de 2e editie: dit muziekfeest "Stimmung im Biergarten" zal starten om 18.00 uur en gaat door tot 01.00 uur, waarbij wederom muziek, gezelligheid, eten en drinken centraal staan!

Een aantal bekende blaaskapellen zullen aan deze avond hun medewerking verlenen én tussendoor zal ook DJ Harmonika Jack voor de juiste sfeer zorgen.

Ook zal er, net als vorig jaar, de gelegenheid zijn om deel te nemen aan een heerlijk passend eetbuffet dat geserveerd wordt van 18.00-20.00 uur.

Dit Bourgondisch buffet zal verzorgd worden door Catering & Partyservice Heuvelland uit Partij-Wittem en ook dat was vorig jaar letterlijk en figuurlijk goed in de smaak gevallen!

Deelname aan dit buffet kan alleen nadat men zich vooraf heeft aangemeld en de gevraagde bijdrage heeft betaald. De entree voor deze avond bedraagt € 7,50 en entree plus deelname buffet bedraagt € 12,50.

Krijgt u al trek? Meldt u zich dan aan voor dit Bourgondisch buffet.

Hoe? Stuur een mail naar g.lardinois@hetnet.nl of bel naar Guido Lardinois (+31 43 457 12 10).

Aanmelden voor het eetbuffet kan tot uiterlijk 2 oktober!

Hoe ziet de avond er verder uit?

Programma

Boemelkapel

Om 18.00 uur zal de Boemelkapel het programma openen. Deze kapel is opgericht in 1952 en bestaat dus al 64 jaar. Nog steeds mag men spreken van een levendige groep, die bestaat uit 16 personen variërend in de leeftijd van 14 tot ruim 70 jaar. Naast de wekelijkse repetities treedt men bij diverse gelegenheden op. Hierbij valt te denken aan het opluisteren van een H.Mis tijdens Pasen en Kerstmis in eigen dorp, maar ook neemt men deel aan kapellenfestivals of wordt men uitgenodigd om een muzikale middag of avond elders op te luisteren. Het repertoire bestaat uit Egerländer, Böhmisch, Märisch, maar ook diverse Limburgse nummers staan op het repertoire.

Böhmerwaldkapel

Vervolgens is het de beurt aan de Böhmerwaldkapel uit Schinnen. Ook vorig jaar traden zij op bij Stimmung im Biergarten. Het werd toen een zeer succesvol en enthousiast optreden (voor zowel kapel als ook publiek) en dus zullen zij ook dit jaar weer van de partij zijn.

Van februari 1969 tot februari 1981 kende Schinnen de Böhmerwald Blaaskapel. In 1980 ontstonden de Schintaler, waarvan een aantal leden van de Böhmerwald Blaaskapel deel uit maakten. Echter, in 2013 keerde de Böhmerwald Blaaskapel terug als Böhmerwaldkapel. Het repertoire van deze kapel is gericht op Ernst Mosch en de Böhmische muziek.

Muzičanka

De avond zal worden afgesloten met een optreden van Muzičanka uit Hout-Blerick. Muzičanka is in 2011 opgericht. De kapel legt zich toe op de Moravische en Böhmische blaasmuziek. Zij hebben tijdens de augustuskermis 2015 ook al in Banholt een succesvol optreden verzorgd.

De muzikanten komen nagenoeg allemaal uit Midden- en Noord-Limburg. De muzikale leiding is in handen van trompettist Bas van Gestel. Tijdens optredens presenteert Blaaskapel Muzičanka een zeer afwisselend programma, waarin polka’s, walsen, sousedska’s en solistische nummers elkaar zullen afwisselen, maar ze streven er met z’n allen naar om hun optredens voor het publiek een waar feest te maken.

Het repertoire bestaat voor het grootste gedeelte uit Moravische blaasmuziek aangevuld met Egerländer en Böhmische blaasmuziek.

Was u er vorig ook bij, dan weet u hoe mooi deze avond was. Was u er vorig helaas niet bij, dan hebt u nu de kans om ook een geweldig mooie avond mee te maken. Kortom; een avond die meer dan de moeite waard zal zijn, dus noteer deze datum alvast in uw agenda!

Terug naar boven

Sponsoren

Boemel koning

Damo Constructie Slijterij Mans Cafe - Zaal Der Boemeler Vliex Reizen
Lumin Special Lighting BV Ouderenwinkel Verkeersschool Marc Tychon Flamand Intern Transport J.R.T. Paintings B.V
Oprey M. Weerts Timmerwerken Talent Heuvelland Catering

Boemel vriend

Autoschade de Fremme Hoveniersbedrijf R. Broers Automobielen Jos Bogman B.V.
Timmerbedrijf Erik Hendriks Bandenservice Margraten Roijen Antiquairs
Van den Houdt Aannemersbedrijf AMBouw Margraten Onderhoudsbedrijf Heidendal Pedro
De Zegelskoël Appartementen Installateursbedrijf P. Colen Brouwers Van den Hove Timmerfabriek en Houthandel

Boemel fan

Julienne Vin Fins Nic Ronckers Interieurbouw Nelissen Containers Vakwerk Friture Banholt
Spar Colen Jef Troisfontaine Electrische Installaties Maico Flamand Cafetaria Het Mergelland
D&N Verhuizingen Pisters & ZN Hoveniersbedrijf D'n Hoof Interieurbouw Jo Huijnen
Schoonheidssalon Carol Habets Drilling Company Transportbedrijf Bessems Schildersbedrijf Lacroix Schneider & Fehr