Stimmung im Biergarten 2017

Programma | Sponsoren

Na een tweetal mooie en gezellige edities, organiseert de Boemelkapel Banholt op zaterdag 14 oktober 2017 voor de derde keer Stimmung Im Biergarten! Wederom zal de Harmoniezaal van Banholt omgebouwd worden tot een gezellige Biergarten. Dit muziekfeest "Stimmung im Biergarten" zal starten om 18.00 uur en gaat door tot 01.00 uur, waarbij wederom muziek, gezelligheid, eten en drinken centraal staan!

Ook dit jaar zullen een aantal bekende blaaskapellen hun medewerking verlenen aan deze avond én tussendoor zal ook DJ Harmonika Jack voor de juiste sfeer zorgen. De presentatie van deze avond wordt verzorgd door Ruud van Didden.

Ook zal er, net als vorig jaar, de gelegenheid zijn om deel te nemen aan een heerlijk passend eetbuffet dat geserveerd wordt van 18.00-20.00 uur. Dit Bourgondisch buffet zal wederom verzorgd worden door Catering & Partyservice Heuvelland uit Partij-Wittem.

Deelname aan dit buffet kan alleen nadat men zich vooraf heeft aangemeld en de gevraagde bijdrage heeft betaald. De entree voor deze avond bedraagt € 7,50 en entree plus deelname buffet bedraagt € 12,50. Krijgt u al trek?? Meldt u zich dan aan voor dit Bourgondisch buffet.

Hoe? Stuur een mail naar g.lardinois@hetnet.nl of bel naar Guido Lardinois (+31 43 457 12 10).

Aanmelden voor het eetbuffet kan tot uiterlijk 5 oktober!

Hoe ziet de avond er verder uit?

Programma

Boemelkapel

Om 18.00 uur zal de Boemelkapel het programma openen. Deze kapel is opgericht in 1952 en bestaat dus al 64 jaar. Nog steeds mag men spreken van een levendige groep, die bestaat uit 16 personen variërend in de leeftijd van 14 tot ruim 70 jaar. Naast de wekelijkse repetities treedt men bij diverse gelegenheden op. Hierbij valt te denken aan het opluisteren van een H.Mis tijdens Pasen en Kerstmis in eigen dorp, maar ook neemt men deel aan kapellenfestivals of wordt men uitgenodigd om een muzikale middag of avond elders op te luisteren. Het repertoire bestaat uit Egerländer, Böhmisch, Märisch, maar ook diverse Limburgse nummers staan op het repertoire.

Maasgalmkapel uit Kessenich

Vervolgens is het de beurt aan de Maasgalmkapel uit Kessenich. De Maasgalmkapel ontstond in 1980 te Kessenich, een klein dorpje in het noordoosten van België, gelegen aan de oever van de grensscheidende Maas. Deze zelfstandige blaaskapel staat sinds haar ontstaan onder de kundige leiding van dorpsgenoot Peter Willen. De blaaskapel verzorgt ongeveer 25 optredens per jaar. Gedreven, gemotiveerde muzikanten en een professionele geluidsversterking zorgen voor de ideale klankkleur van dit orkest. De Maasgalmkapel biedt een veelzijdig programma aan. De mooiste melodieën, zang en instrumentale solo's maken van elk optreden iets onvergetelijks. De spontane uitstraling van het orkest zorgt telkens weer voor een gezellige sfeer, die steeds overslaat op het publiek. De vele optredens in België,Nederlands, Duitsland en zelfs Tsjechië zijn het ultieme bewijs. Met muziek en zang een gezellige sfeer scheppen, daarvoor staat De Maasgalmkapel.

Eiserbach Muzikanten uit Bocholtz

De avond zal worden afgesloten met een optreden van de Eiserbach Muzikanten uit Bocholtz. De Eiserbach Muzikanten Bocholtz ontleden hun naam aan de Eyserbeek. De kapel is in 1971 opgericht als Jeugdorkest van de “Koninklijke Philharmonie Bocholtz” door de bekende tubaist Wiel Huppertz. In de jaren 80 breidde de kapel haar repertoire uit met Big Band muziek en de muziek van Moravanka. Men verwierf toen met talloze optredens naam en faam in binnen- en buitenland. Vanaf 2008 heeft het 20-koppige orkest zich o.l.v. dirigent Ralph Knauf weer volledig toegelegd op de Böhmische en Mährische Blasmusik, waarbij gekozen wordt voor een geheel eigen stijl en sound. De meeste leden zijn al meer dan 25 jaar lid van zowel de Eiserbach Muzikanten als de Philharmonie en vormen een hechte vriendengroep. In juni j.l. zijn ze op de 5e plek geëindigd bij het Europees kampioenschap voor blaaskapellen.

Was u er vorig ook bij, dan weet u hoe mooi deze avond was. Was u er vorig helaas niet bij, dan hebt u nu de kans om ook een geweldig mooie avond mee te maken. Kortom; een avond die meer dan de moeite waard zal zijn, dus noteer deze datum alvast in uw agenda!

Terug naar boven

Sponsoren

Boemel koning

Damo Constructie Oprey Heuvelland Catering Brouwers
Ouderenwinkel Lumin Special Lighting BV Vliex Reizen Slijterij Mans Crombach kozijnen
M. Weerts Timmerwerken Talent Flamand Intern Transport D&N Verhuizingen Verkeersschool Marc Tychon Crombach kozijnen

Boemel vriend

Autoschade de Fremme Hoveniersbedrijf R. Broers Automobielen Jos Bogman B.V.
Roijen Antiquairs Van den Houdt Aannemersbedrijf AMBouw Margraten
De Zegelskoël Appartementen Van den Hove Timmerfabriek en Houthandel Renierkens Electro
Vakwerk Friture Banholt Schneider & Fehr Trichtglas B.V. Maastricht

Boemel fan

Julienne Vin Fins Nic Ronckers Interieurbouw Bandenservice Margraten Jef Troisfontaine Electrische Installaties
Maico Flamand Cafetaria Het Mergelland Pisters & ZN Hoveniersbedrijf D'n Hoof
Interieurbouw Jo Huijnen Schoonheidssalon Carol Habets Drilling Company Transportbedrijf Bessems
Spar Colen Installateursbedrijf P. Colen Schildersbedrijf Lacroix Schildersbedrijf Lacroix