Stimmung im Biergarten 2019

Programma | Sponsoren

Zaterdag 12 oktober: "Stimmung im Biergarten" in Banholt. Dit jaar organiseert de Boemelkapel Banholt op zaterdag 12 oktober a.s. voor de 5e keer "Stimmung Im Biergarten"! Dit betekent dus een Lustrum. Wederom zal de Harmoniezaal van Banholt omgebouwd worden tot een gezellige Biergarten. Dit muziekfeest "Stimmung im Biergarten" zal starten om 18.00 uur en gaat door tot 01.00 uur, waarbij wederom muziek, gezelligheid, eten en drinken centraal staan!

Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd om een aantal bekende blaaskapellen naar Banholt te halen die hun medewerking verlenen aan deze avond. Tussendoor zal DJ Harmonica Jack voor de juiste sfeer zorgen. De presentatie van deze avond is in handen van Ruud van Didden.

Ook zal er, net als vorig jaar, de gelegenheid zijn om deel te nemen aan een heerlijk passend eetbuffet dat geserveerd wordt van 18.00-20.00 uur. Dit Bourgondisch buffet zal wederom verzorgd worden door Catering & Partyservice Heuvelland uit Partij-Wittem.

Deelname aan dit buffet kan alleen nadat men zich vooraf heeft aangemeld en de gevraagde bijdrage heeft betaald. De entree voor deze avond bedraagt € 7,50 en entree plus deelname buffet bedraagt € 15,00.

Krijgt u al trek? Meldt u zich dan aan voor dit Bourgondisch buffet. Hoe? Stuur een mail naar g.lardinois@hetnet.nl of bel naar Guido Lardinois (043-4571210). Aanmelden voor het eetbuffet kan tot uiterlijk 1 oktober! Wees er snel bij want voor het eetbuffet geld vol=vol.

Programma

Boemelkapel

Boemelkapel

Om 18.00 uur zal de Boemelkapel de avond muzikaal openen. Deze kapel is opgericht in 1952 en bestaat dus al 64 jaar. Nog steeds mag men spreken van een levendige groep, die bestaat uit 16 personen variërend in de leeftijd van 14 tot ruim 70 jaar. Naast de wekelijkse repetities treedt men bij diverse gelegenheden op. Hierbij valt te denken aan het opluisteren van een H.Mis tijdens Pasen en Kerstmis in eigen dorp, maar ook neemt men deel aan kapellenfestivals of wordt men uitgenodigd om een muzikale middag of avond elders op te luisteren. Het repertoire bestaat uit Egerländer, Böhmisch, Märisch, maar ook diverse Limburgse nummers staan op het repertoire.

Freunde Echo

Freunde Echo

Vervolgens is het de beurt aan Freunde Echo uit Overloon.

In de zomer van 1969 komen enkele leden van Fanfare Vriendenkring bij elkaar om te proberen in Overloon een kapel op te richten. Een bezetting is spoedig bij elkaar en in het najaar begint men te repeteren. Het eerste optreden volgt spoedig. Ondertussen heeft men opgetreden in Tsjechië, Oostenrijk, Duitsland. Luxemburg, België en heel veel in Nederland. Jaren van bijna 70 optredens waren geen uitzondering. Vanaf de jaren negentig zie je geleidelijk het repertoire veranderen van voornamelijk Böhmische naar hoofdzakelijk Moravische muziek. Momenteel is de kapel gespecialiseerd in met name de Moravische muziek aangevuld met Böhmische muziek en natuurlijk ook bekende schlagers. Verschillende Workshops in de laatste jaren met o.a. Jan Slabak, Bohumir Kamenik en Vlado Kumpan dragen er aan bij dat de kapel zo veel mogelijk de nadruk op het authentieke Tsjechische reportoir legt. Wij zijn dan ook blij dat we deze top-kapel op ons programma mogen verwelkomen!

De Breethaler

De Breethaler

De avond zal worden afgesloten sloten met een optreden van de De Breethaler uit Maasbree.

De Breethaler is een blaaskapel uit het Noord-Limburgse dorp Maasbree. in 1986 ontstaan uit fanfare st. Adegondis. De kapel bestaat uit een twintigtal muzikanten aangevuld met een zangduo. De kapel staat onder leiding van Paul Daemen. Het repertoire is voornamelijk een keuze uit Böhmische, Tsjechische, Egerländer, echter ook populaire stimmungsmuziek behoort tot het repertoire. De Breethaler is een enthousiaste veelzijdige kapel die ook tijdens deze avond muziek zal brengen op hoog niveau.

Was u er vorig jaar ook bij, dan weet u hoe mooi deze avond was.
Was u er vorig helaas niet bij, dan hebt u nu de kans om ook een geweldig mooie avond mee te maken.
Kortom; een avond die meer dan de moeite waard zal zijn, dus noteer deze datum alvast in uw agenda!

Terug naar boven

Sponsoren

Boemel koning

Oprey Damo Constructie Hoveniersbedrijf Maurice Huntjens Heuvelland Catering
Pisters & ZN D&N Verhuizingen Verkeersschool Marc Tychon Brouwers
Flamand Intern Transport Ouderenwinkel Lumin Special Lighting BV Talent
Slijterij Mans Hanneman de Toerist M. Weerts Timmerwerken

Boemel vriend

Vakwerk Friture Banholt Schneider & Fehr Mosa Dak
Triepels Helene Terra Autoschade de Fremme
Van den Houdt Van den Hove Timmerfabriek en Houthandel Dols Constructie
Vliex Reizen Trichtglas B.V. Maastricht

Boemel fan

Julienne Vin Fins De Zegelskoël Appartementen Nic Ronckers Interieurbouw
Jef Troisfontaine Electrische Installaties Maico Flamand Cafetaria Het Mergelland
Hoveniersbedrijf D'n Hoof Interieurbouw Jo Huijnen Habets Drilling Company
Roijen Antiquairs Transportbedrijf Bessems Spar Colen